Novi vlasnik srpskih brendova

(Last Updated On: April 11, 2015)

Investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona, sa koinvestitorima, novi je vlasnik kompanija Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, saopšteno je iz tih kompanija.

Novog vlasnika tri kompanije su dobile nakon uspešno završene javne ponude i kompletiranja procesa preuzimanja.

Reputacija Mid Europa Partners je još jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicione destinacije kao i kvaliteta poslovanja tri kompanije koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača, navodi se u saopštenju.

Mid Europa Partners je najveći investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi, sa velikim iskustvom u razvoju poslovanja kompanija u koje investira i predstavljaće zajedno sa svojim koinvestorima značajnu podršku za dalji razvoj Imleka, Bambija i Knjaz Miloša.

U investicionom timu za ovu transakciju, Mid Europa Partners je okupila i Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), kao i Andreja Jovanovića u svojstvu investitora i lokalnog partnera.

Rukovođenje celokupnom grupacijom povereno je Andreju Jovanoviću, koji poseduje višegodišnje iskustvo u ostvarivanju vrhunskih poslovnih rezultata.

Novi menadžment tim koji predvodi Jovanović čine vodeći menadžeri u Srbiji u sektoru hrane i pića – Ilija Šetka (Imlek), Bojan Radun (Bambi) i Miloš Stojisavljević (Knjaz Miloš).

“Veoma sam zadovoljan činjenicom da promena vlasništva znači ujedinjenje vodećih investitora i finansijskih institucija, brendova i menadžment resursa pod jednim krovom, što vidim kao našu veliku prednost. Menadžment tim poseduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano poverenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove”, rekao je Jovanović.

On je poručio da je namera njegovog tima da, počev od vrha i vlasnika, preko menadžmenta, do proizvodnih linija i polica na kojima se nalaze naši proizvodi, donese bolji kvalitet života u domove kupaca i nastavi da širi poslovanje u Srbiji i u regionu.