Novi objekti u Beogradu

(Last Updated On: April 4, 2022)

Otvaranje prvog ritejl parka u Beogradu najavljeno je za 28. maj. Šoping centar “Zemun park” nalazi se u Zemunu, na više od 16 hiljada kvadratnih metara površine. Pored prodavnica u kompleksu će biti najveća dečja igraonica u Srbiji, a ispred je obezbeđen parking prostor sa 800 mesta. Izgradnju je finansirala izraelska grupa MIVNE, a kako je saopšteno 95% lokala u okviru prve faze gradnje već je pronašlo zakupce.

delta planetNajava za Delta Planet

U narednom periodu i Delta grupa konačno započinje izgradnju dugo najavljivanog šoping centra Delta Planet na Autokomandi, najvećeg u regionu. Javnosti je prvi put predstavljen izgled budućeg kompleksa koji je projektovao izraelski arhitekta Ami Mur, sa multimedijalnom fasadom koja posebno izaziva pažnju. Na vrhu zgrade iznad poslednjeg, petog sprata, biće podignut pravi park, rešenje do sada neviđeno u Beogradu.

Iz Delte najavljuju i novi hotel sa pet zvezdica na Novom Beogradu, za koji se čeka građevinska dozvola.

Država gradi mostove

Ni predstavnici ministarstava i Grada Beograda ne zaostaju – u protekloj nedelji najavljena je izgradnja čak tri nova mosta – dva na Savi i jednog na Dunavu. Most kod Obrenovca je deo Koridora 11 na deonici Surčin – Obrenovac, a most kod Ostružnice biće druga traka auto-puta na obilaznici koja dalje vodi prema Bubanj Potoku. U narednoj fazi obilaznica treba da spoji Bubanj Potok sa Pančevom, u okviru čega se mora izgraditi i drumsko-železnički most na Dunavu kod Vinče. Predviđa se da će sva tri mosta biti puštena u saobraćaj u naredne dve godine.

Nove deonice obilaznice privode se kraju – petlja Batajnica trebalo bi da bude završena do 1. maja, a druga traka auto-puta od Dobanovaca do Ostružnice do 1. juna.