Nova NURDOR donacija

(Last Updated On: July 26, 2018)

Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) je u prisustvu donatora i medicinskog osoblja otvorilo dve sterilne sobe na hemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Ove sobe su namenjene malim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja maligne bolesti.

Prostor od oko 35 metara kvadratnih, na inicijativu NURDOR-a, kompletno je renoviran i opremljen te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim prostorom  za održavanje higijene odeće. Prostor odiše atmosferom koja će mališanima koji se leče od raka i njihovim porodicama pomoći da lakše podnesu i prebrode bolničke dane tokom dugog i iscrpljujućeg lečenja.

Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a  i donatora koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u službu unapređenja kvaliteta lečenja dece obolele od raka.

Prostor je renoviran po najvišim medicinskim standardima, opremjljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje/pratioce, infuzionim pumpama, klima uređajima i tv aparatima.

Realizacijom ovog projekta, medicinski, higijenski i ljudski uslovi postavljeni su na najviši nivo.

„Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca, treće odeljenje na kome su  značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka. Ovim, ne samo što ostajemo dosledni svojoj Misiji već dajemo značajan doprinos unapređenju zdravstvenog sistema u Srbiji. Svaki ovakav uspeh nam daje vetar u leđa i podsticaj da se ne zaustavljamo već da nastavimo borbu i na svim drugim poljima od značaja za mališane obolele od raka i njihove porodice“, izjavila je Joland Korora predsednica NURDOR-a.

Veliku zahvalnost NURDOR duguje donatorima: Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ iz Odžaka, gospodinu Borislavu Kobiljskom, Humanitarnom društvu „Mitropolit Stefan Stratimirović“, Alumni klubu Fondacije dr Zoran Đinđić, Energy net-u, Jasmini Vučurević iz Novog Sada i Pingvin  Studiju iz Vršca.

Izvor: NURDOR