Mudl mreža Srbije: Poziv za nastavnike i direktore škola

(Last Updated On: April 4, 2022)

Godišnji stručni skup „Mudl mreža Srbije“ koji će okupiti eminentne stručnjake i korisnike ovog sistema za upravljanje učenjem iz Srbije i regiona, biće održan u subotu, 20. decembra u prostorijama Medicinskog fakulteta u Beogradu.

moodle-mootMudl spada u najpopularnije platforme otvorenog koda za onlajn učenje, a moguća je i njegova uspešna integracija sa drugim obrazovnim rešenjima za rad u onlajn okruženju. Učešće na skupu je besplatno, a mogu se prijaviti svi oni koji u svom radu koriste ili razvijaju Mudl (sistem administratori, programeri, kao i nastavnici i drugi krajnji korisnici). Registracija učesnika je u toku na sajtu Mudl mreže Srbije (mms.edu.rs).

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će u okviru ovog skupa oranizovati diskusiju na temu „Uvođenje obrazovanja na daljinu u osnovne i srednje škole u Srbiji, poželjni modeli i unapređenje pravnog okvira“.

Iz tog razloga sprovodi se početna analiza stanja postojećih kapaciteta za primenu Mudl sistema za upravljanje učenjem u osnovnim i srednjim školama Republike Srbije kroz kratke upitnike za direktore i nastavnike. Ministarstvo zato poziva nastavnike i direktore osnovnih i srednjih škola da do 14. decembra na sajtu Mudl mreže Srbije popune upitnik.

Upitnik za direktore se nalazi na OVOJ adresi.

Upitnik za nastavnike se nalazi na OVOJ adresi.

Cilj Ministarstva je da se zajedničkim naporima dođe do što bolje pripreme zakonskih rešenja kojim će se podsticati razvoj kvalitetnog obrazovanja na daljinu, kao vida pružanja obrazovnih usluga za učenike za koje se proceni da im je takva vrsta pohađanja nastave neophodna ili prikladna.

Više informacija o skupu može se naći na mms.edu.rs gde će pre 20. decembra biti postavljen i link za živi prenos izlaganja, kao i informacije o načinu na koji može da se komunicira sa učesnicima skupa preko Fejsbuka i Tvitera. Na taj način biće omogućeno onlajn učešće svim zaposlenima u obrazovanju koji zbog ograničenog broja mesta u sali nisu u mogućnosti da prisustvuju skupu.