Miroslav Vidić i dalje direktor Gimnazije u Kraljevu

Vidic direktor gimnazije
(Last Updated On: April 4, 2022)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić doneo je odluku da direktoru Gimnazije u Kraljevu Miroslavu Vidiću odobri novi mandat na čelu ove škole, inače jedne od najuspešnijih u Srbiji, čiji učenici postižu značajne rezultate i uspeh u daljem školovanju.

Direktor Gimnazije u Kraljevu vodio je uspešno ovu školu u prethodnom periodu i dobio je podršku kolektiva i školskog odbora da započne novi mandat. Međutim, zbog nepotpunih i nepreciznih informacija koje su u Ministarstvo prosvete stigle iz Školske uprave Kraljevo, novi mandat mu nije odobren. Nakon žalbe direktora i kolektiva škole, u Gimnaziju su upućeni republički prosvetni inspektori koji su izvršili nadzor. Takođe, u Ministarstvu su obavljeni razgovori sa direktorom škole i načelnikom Školske uprave. Nakon što su razmotreni svi podaci, odluka o novom mandatu direktora je promenjena.

Vidic direktor gimnazije

U narednom periodu biće utvrđeno da li u ovom slučaju postoji odgovornost načelnika Školske uprave Kraljevo Žarka Milosavljevića.
Podsećamo i da je ministar Verbić prošle nedelje najavio da će u februaru ove godine biti organizovan interni konkurs za načelnike svih 18 školskih uprava u Srbiji. On je naglasio da će ubuduće, radi optimizacije rada, kao i radi podizanja kvaliteta sistema obrazovanja, školske uprave voditi najsposobniji ljudi.

Školske uprave, kojih na teritoriji Srbije ima 18, organizovane su tako da predstavljaju i vrše delatnost Ministarstva prosvete na lokalnom nivou. One između ostalog obavljaju stručno-pedagoški nadzor, staraju se o zapošljavanju, stručnom usavršavanju nastavnika i drugih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, daju im podršku i staraju se o nesmetanom radu ustanova.