Mezoterapija, tretman kože

(Last Updated On: January 15, 2017)

Mezoterapija je kozmetička metoda o kojoj se sve više govori. Osobe koje prate novosti u oblasti anti aging tretmana su upoznate, a za ostale evo objašnjenja.

Mezoterapija je postupak kojim se u problematična mesta na koži ubrizgavaju male količine koktela, sa potrebnim sastojcima za njen oporavak. Obično su to prirodni ekstrakti, vitaminski kompleksi, aminokiseline, homeopatski lekovi…

Ukoliko želite svojoj koži da pomognete mezoterapijom, savetujemo da posetite kozmetički salon u kojem možete da razgovarate sa dermatovenerologom. Iako i iskusni kozmetičari poseduju znanja, koža je složen organ povezan sa drugim sistemima u organizmu i dobro je da je pogleda lekar, posebno ako je problem koji želite da rešite ozbiljniji.

mezotreapija-0

Mezoterapija nije nova i možete joj se slobodno prepustiti. Razvijena je pre više od pola veka u Francuskoj i korišćena je za poboljšanje cirkulacije, lečenje sportskih povreda, reumatizma, vaskularnih bolesti…

U kozmetici, mezoterapija danas rešava mnoge probleme. Najčešće se koristi na koži lica koja je izgubila tonus, dehidrirana je i stari, ali i na telu, gde pacijenti najčešće žele uklanjanje strija, ožiljaka, celulita, masnih naslaga… Njom se mogu lečiti i bore, nejednaka pigmentacija kože, proširene pore, akne, opadanje kose… a od problema zavisi i sastav preparata koji se unosi.

Mezoterapija deluje jednostavno – cilj je da se stigne u srednji sloj kože (mezoderm) bogat krvnim sudovima i da se upravo tu apliciraju visokovredne i potrebne supstance. One leče kožu ili je pokreću da proizvodi prirodne sastojke koji je čine elastičnom i zdravom. Za unošenje se mogu koristiti tanke igle, tretman specijalnim aparatom, ili dermaroler, odnosno dermapen tretman.

Već posle prvog tretmana rezultati se vide, što je veoma važno.

Mezoterapija se najpre sprovodi u serijama, a zatim se stanje, povremenim dolascima kod kozmetičara, održava.

Imajte u vidu, ipak, da ova metoda nije za svakoga – ne preporučuje se u trudnoći i dojenju, kao i kod osoba sa malignim oboljenjima, kardiovaskularnim oboljenjima i bubrežnom insuficijencijom.