LinkedIn, razmislite još jednom

(Last Updated On: September 20, 2016)

Najnoviji statistički podaci koji dolaze od vlasnika mreže LinkedIn navode nas da preispitamo mišljenje i stavove o dominantnim sadržajima koji se na njoj nalaze.

Navikli smo, naime, da ovu društvenu mrežu posmatramo kao mesto gde se, prevashodno, sreću poslodavci i oni koji traže posao. Ukoliko se, međutim, uporedi količina podataka i poseta na ovu temu i ostale sadržaje, zaključuje se da je LinkedIn postao nešto sasvim drugo – mesto gde profesionalci traže odgovore na veliki broj pitanja. Svake nedelje mreža beleži devet milijardi pregleda visoko kvalitetnih sadržaja, što je preko 15 puta više od postova vezanih za posao.

linkedin-2

Najpoznatiji izdavači kao Wall Street Journal i The Economist objavljuju svoje tekstove na platformi.

Na LinkedIn-u je blizu 450 miliona članova iz 200 zemalja sa velikim rastom. Svake sekunde mreži se pridruže dva nova člana.

Sve navedeno za vlasnike kompanija znači samo jedno – LinkedIn pruža velike prilike za promociju brenda veoma kvalitetnom auditorijumu, sa kojim se može komunicirati na osmišljen način i na značajnom nivou.

Članovi ove društvene mreže, pokazuje pomenuta statistika, uglavnom traže savete, vesti iz svoje oblasti, izvore za obuku i usavršavanje, pa im to treba i ponuditi.

Na LinkedIn-u je nedavno redizajnirana blog platforma kako bi se podstakli članovi da objavljuju svoje blogove što češće. Sadržaji se indeksiraju i korisnici savetuju da koriste haštagove i ključne reči, što doprinosi promociji i pozicioniranju brendova na internetu.

O svemu treba razmišljati na sledeći način, savetuju stručnjaci: „Ako je Amazon za kupovinu, Facebook za povezivanje sa prijateljima i članovima porodice, YouTube za video… – LinkedIn je za biznis i kvalitetne sadržaje“.

Dakle, ukoliko još niste na LinkedIn-u, ili ste na mreži a niste aktivni, vreme je da svoju odluku preispitate i učinite nešto dobro za prisustvo i promociju svog biznisa.