Lako do posla, u Nemačkoj

(Last Updated On: January 15, 2016)

Portal EU posao namenjen je informisanju zainteresovanih o slobodnim radnim mestima u Nemačkoj.

Veb sajt u vlasništvu banjalučke firme “EU posao” i nemačke kompanije “Adaskom” od pre nekoliko dana je dostupan i predstavlja prvo specijalizovano mesto na kojem će biti objavljivani konkursi za radna mesta u zemljama EU, prvenstveno Nemačkoj.

Direktor preduzeća “EU posao” Andrej Rosić rekao je Srni da će na portalu “Euposao” /euposao.de/ biti objavljivan ogroman broj konkursa za sve vrste zanimanja, na koje će se moći da se prijave građani BiH, Crne Gore i Srbije.

“Osim konkursa za konkretna radna mesta, koji će biti prevedeni na naš jezik, na portalu ćemo objavljivati i razne vrste saveta koji će dobro doći onima koji su u potrazi za zaposlenjem u nekoj od zemalja EU”, istakao je Rosić.

On kaže da je cilj projeu-posaoekta nije da “tera” ljude sa ovih prostora, nego da, onima koji ne mogu na drugačiji način da reše svoju egzistenciju, pomognu da pronađu posao i da se snađu u novoj sredini.

“Naš cilj je da tim ljudima pomognemo da dobiju mogućnost i svoje sposobnosti pokažu na delu i da najbolje godine ne provode u čekanju boljeg sutra. Cilj je da stiču iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti mogu da pokažu i u svojoj matičnoj državi”, napomenuo je Rosić.

On je naveo da oni koji traže posao preko ovog portala ne snose nikakve troškove za prijavu na konkurs.

Prema Rosićevim rečima, u planu je i pokretanje štampanog izdanja “EU posao”, koji će sadržati konkurse koji nisu objavljeni u internet izdanju, a biće u prodaji na teritoriji BiH, Crne Gore i Srbije.

Izvor: B92