Inspekcije posle praznika

(Last Updated On: April 14, 2017)

Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sve poslodavce da ako rade za praznike, isplate odgovarajuću nadoknadu radnicima u skladu sa zakonom.

Podsećajući da su pred nama vaskršnji i prvomajski praznici, Aleksandar Vulin je najavio da će Inspekcija rada, nakon praznika, proveriti sve poslodavce, koji su radili za praznike, da li su isplatili radnicima ono što im se po zakonu duguje.

“Proveravali smo koliko je poslodavaca isplatilo zarade za rad za vreme Dana državnosti – Sretenja i moram da kažem da 18 odsto od kontrolisanih poslodavaca, što je oko 47 poslodavaca, nije isplatilo odgovarajuću zaradu za rad u vreme praznika za nekih 1.268 zaposlenih”, rekao je Vulin.

Ocenio je i da će nam samo bezuslovno poštovanje zakona – uplata doprinosa, isplata zarada, garantovati da smo uspešno društvo, dobra ekonomija, da ćemo moći da finansiramo penzije i sva prava koja su našim ljudima neophodna, da ćemo moći da obnavljamo socijalnu zaštitu, da uložimo u bolnice, puteve i škole.

“Nadam se da će, kako vreme prolazi, broj poslodavaca koji ne uplaćuje radnicima plate i doprinose biti sve manji i da će biti na nivou statističke greške, ali budite sigurni, država neće opraštati i država će ih uporno i tvrdoglavo proveravati”, istakao je ministar.

Izvor: Tanjug