Bojana na Eurosongu

(Last Updated On: February 16, 2015)

Bojana Stamenov sa kompozicijom “Ceo svet je moj”, čiji su autori Vladimir Graić i Leontina Vukomanović, predstavljaće Srbiju na takmičenju za 60. Pesmu Evrovizije.

U programu od nazivom “Odbrojavanje za Beč“, pored Bojane, nastupili su Aleksa Jelić sa pesmom “Vodi me” i Danica Krstić sa numerom “Suze za kraj”, koje je, specijalno za ovu priliku, takođe komponovao Vladimir Graić. Publika i stručni žiri su se složili da je interpretacija Bojane Stamenov bila najbolja. Publika je Aleksi dodelila 4263 glasa, Danici 8039 glasova i 10547 glasova Bojani, a žiri u čijem su sastavu bili Ivan Ilić, Nevena Božović i Goran Stankov, u svojoj odluci je Danici dao 1 poen, Aleksi 2, a Bojani 3 poena.

Bojana Stamenov, mlada pevačica raskošnog glasa, muzikom se  bavi od sedme godine. U srednjoj muzičkoj školi završila je čak tri odseka, za gitaru, lautu i renesansno pevanje, a publika širom Srbije  ju je upoznala kao finalibojana_stamenovstu šou-programa “Ja imam talenat” 2012. godine.

Eurosong se održava od 19. do 23. maja u Beču. Bojana Stamenov nastupiće u drugom delu prvog polufinala, 19. maja, sa predstavnicima još 15 država, a novinarima je otkrila da još nije odlučeno da li će pesmu otpevati na srpskom ili na engleskom jeziku. Za Srbiju je, inače, ovogodišnji nastup povratak na takmičenje posle jednogodišnje pauze.